DI

DI søger dygtig student til økonomisk og arbejdsmarkedspolitisk analyse

Vil du være med til at udarbejde økonomiske analyser, som sætter Dansk Industris politik på den politiske dagsorden, og har du lyst til at indgå i et inspirerende team af dygtige og engagerede økonomer og studenter? Så er et studenterjob i DI’s arbejdsmarkedspolitiske afdeling måske noget for dig.

Om os
En sund arbejdsmarkedspolitik er en forudsætning for et vindende erhvervsliv og dermed et samfund i vækst og balance. I DI’s arbejdsmarkedspolitiske enhed beskæftiger vi os derfor med makroanalyser, økonomisk politik og konjunkturudvikling, som har til formål at pege på, hvordan flere kan komme i arbejde til gavn for virksomheder og samfund. Med andre ord laver vi de økonomiske analyser, der er grundlaget for DI's anbefalinger til arbejdsmarkedspolitikken.

Lige for tiden er vi meget optagede af udviklingen på arbejdsmarkedet, der ser ud til at være ved at vende efter en lang periode med rekordhøj beskæftigelse og meget lav ledighed. Mange virksomheder har dog fortsat svært ved at skaffe de medarbejdere, de har brug for, og når den nuværende økonomiske usikkerhed forsvinder, vil manglen på medarbejdere højst sandsynligt stige igen. Derfor er det en vigtig arbejdsopgave for vores enhed, at der fortsat er politisk fokus på at øge arbejdsudbuddet og vi arbejder derfor med analyser, som kan være med til at pege på, hvordan vi kan få flere hænder i spil på det danske arbejdsmarked.

Om jobbet
Du vil indgå i et tæt samarbejde med økonomer og studenter. Du vil få en række opgaver, som spænder bredt fra fremskaffelse af data til databehandling og analyse, herunder registerbaserede analyser med udgangspunkt i SAS. Du kommer til at indgå i de daglige faglige diskussioner med afdelingens økonomer og opnår en solid viden om det danske arbejdsmarked.

Vi tilbyder en god oplæring, så du bliver i stand til at omsætte studiets teori til analytisk økonomi i praksis og lærer at arbejde med registerdata. Arbejdstiden tilrettelægges fleksibelt under hensyntagen til din undervisning, eksamensperioder mv. og er i gennemsnit 15 timer ugentligt.

Om dig
Vi forventer, at du studerer økonomi f.eks. polit., oecon. eller lignende, er fagligt dygtig og har gode analytiske evner. Du skal have interesse for samfundsøkonomiske analyser, og du må gerne have et kendskab til SAS, R, STATA eller lignende fra studiet og være interesseret i at lære meget mere. Derudover skal du have lyst til at lære mere om praktiske økonomiske analyser og til at arbejde i en politisk organisation som DI.

Interesseret?
Hvis du vil vide mere om stillingen, kan du kontakte chefkonsulent Emma Barslund Fosse på tlf. 3377 3082 eller 2250 8040. Du kan læse mere om DI på www.di.dk.

Send din ansøgning, CV og kopi af relevante eksamenspapirer via ansøgningslinket senest 5. februar 2023. Vi indkalder løbende til samtaler.

Bemærk, at vi ikke modtager ansøgninger med post eller på mail.

Del på:

Region:

  • Region Hovedstaden

Jobtype:

Fast

Arbejdstid:

Deltid

Arbejdsdage:

Dag

Ansøgningsfrist:

05-02-2023

Hjemmeside:

http://www.di.dk

Kontoradresse:

H.C. Andersens Boulevard 18 1553 København V