DI

Brænder du for bæredygtig omstilling af virksomheder?

Brænder du for at hjælpe virksomheder i gang eller videre med bæredygtig omstilling for at blive mere konkurrencedygtige og bidrage med deres løsninger? Har du selv erfaring med bæredygtighed fra arbejde i en privat virksomhed og/eller som konsulent, som du kan trække på for at støtte små og mellemstore virksomheder på dette felt? Er du en teamplayer med lyst til at spille sammen med andre omkring dig? Så læs videre.

Bæredygtig omstilling af danske virksomheder er netop nu en af de vigtigste dagsordener i dansk erhvervsliv – politisk, strategisk og konkret i den enkelte virksomhed. Dagsordenen er både drevet af kundeefterspørgsel og øget regulering på området. DI’s ambition er at gøre vores medlemmer konkurrencedygtige indenfor bæredygtighed ved at udnytte de mange muligheder og håndtere risici.

I teamet Bæredygtig Forretningsudvikling hjælper vi netop DI’s medlemmer med at styrke deres konkurrenceevne indenfor bæredygtighed, herunder FNs verdensmål, compliancekrav og måling og rapportering på miljø-, sociale og ledelsesmæssige forhold (ESG) – ikke mindst som følge af de kommende EU bæredygtighedsrapporteringskrav. Vi klæder vores medlemmer på til at komme godt i gang eller videre med bæredygtig omstilling på området med bl.a. opstartsforløb, webinarer, kurser, netværk, projekter og brancheforløb. Det sker i tæt samarbejde med både ekspertkolleger i DI og med rådgivere.

Det er til dette arbejde, vi søger en erfaren konsulent med virksomhedsforståelse, konkret faglig bæredygtighedserfaring og personlige egenskaber.

Om jobbet og opgaverne                                                                                           
Du får reference til DI’s underdirektør for Innovation og Bæredygtig Forretningsudvikling med ansvar for:

 • Tilrettelæggelse og facilitering af egne netværk med fokus på bl.a. kunde- og compliancekrav, samarbejde med kunder og leverandører, mobilisering af medarbejdere, organisering mv.
 • Planlægning og gennemførelse af medlemsforløb i samarbejde med kolleger i teamet.
 • Løbende udvikling og leverance af DI’s tilbud til medlemmer på fagområdet – bl.a. i samarbejde med vores kolleger, der arbejder med klimaberegning og med andre DI kolleger og rådgivere.
 • Besvarelse af henvendelser fra medlemmer på mail og telefon.
 • Tæt samarbejde med DI’s brancher og foreninger omkring planlægning og gennemførelse af skræddersyede forløb for forskellige medlemssegmenter.

Om dig
Du har erfaring med implementering af bæredygtighedsstrategier og har arbejdet teoretisk og praktisk med compliance og forretningsmuligheder, gerne fra en rolle som sustainability manager, intern eller ekstern konsulent. Det kan være, at du drømmer om at bringe din erfaring i spil ved at hjælpe andre og flere i gang eller videre med deres bæredygtighedsindsatser i stedet for selv at være drivkraft på politikker, strategier og data i en virksomhed.

 • Du har en god forretningsforståelse og kendskab til SMV’er, herunder en forståelse af virksomheders muligheder og udfordringer indenfor bæredygtighed.
 • Du er drevet af at skabe værdi for virksomheder for at sikre deres bæredygtige omstilling og konkurrenceevne.
 • Du er passioneret omkring bæredygtighed, og det falder dig helt naturligt at følge med i, hvad der kommer af nye krav på området.
 • Du forstår den kompleksitet, virksomheder skal navigere i, når de skal løfte bæredygtighedsagendaen og kan omsætte den brede bæredygtighedsagenda til konkrete tilbud for forskellige målgrupper af virksomheder i samarbejde med dine nye kollegaer i DI og eksterne partnere og eksperter.
 • Du er selv teamplayer med både lyst og evne til at spille sammen med andre omkring dig.
 • Du er en god formidler og trives med en varieret hverdag, der udover planlægning og gennemførelse af opgaver også byder på besvarelse af medlemshenvendelser på mail og telefon.

Uddannelse og erfaring

 • Du har minimum 5 års relevant erhvervserfaring med bæredygtighedsagendaen med fokus på private virksomheder fra en intern eller ekstern rådgivningsfunktion.
 • Du har en kommerciel baggrund – f.eks. en cand.merc. eller MBA.
 • Du taler både dansk og engelsk og kan uden problemer formidle fagligt på begge sprog.

Erfaring med bæredygtighed fra en eller flere brancher vil være en fordel.

Om os
Du vil blive en del af et mindre team med fire konsulenter. Vi brænder for at gøre en konkret forskel ved at hjælpe DI’s medlemmer med bæredygtig omstilling gennem netværk, målrettede forløb, projekter, mv. Der er god mulighed for selv at præge jobbet og fleksibilitet ift. planlægning af opgaver. Du skal dog regne med at være ”på” hos medlemmer i gennemsnit 1-2 dage om ugen. Vi samarbejder, deler kontorpladser og er sociale med vores dygtige og søde kolleger i teamet Klimaklar Produktionsvirksomhed.

Interesseret?
Har du spørgsmål til jobbet, kan du kontakte Mette Gyde Møller, underdirektør for Innovation & Bæredygtig Forretningsudvikling, der er en tværgående enhed i DI’s rådgivningsområde. Kontakt Mette på MEGM@di.dk eller sms: 40 45 45 89. Så ringer Mette dig op. Du sender din ansøgning m.m. via ansøgningsknappen senest 5. december.

Del på:

Region:

 • Region Hovedstaden

Jobtype:

Fast

Arbejdstid:

Fuldtid

Arbejdsdage:

Dag

Ansøgningsfrist:

05-12-2022

Hjemmeside:

http://www.di.dk

Kontoradresse:

H.C. Andersens Boulevard 18 1553 København V