DI

Er du økonomen bag DI’s næste 2030-plan?

Vil du være en del af et hold, der stræber efter at lave Danmarks bedste og mest nyskabende økonomiske analyser, der flytter samfundet og Dansk Industri - til gavn for vores mange medlemsvirksomheder? Og vil du arbejde med de økonomiske problemstillinger, der fylder i dansk økonomi? Så har vi jobbet til dig.  DI's enhed for økonomisk politik og analyse søger en dygtig og engageret økonom, som kan videreudvikle DI’s 2030-plan, arbejde med politiske udspil og udarbejde økonomiske analyser om eksempelvis de offentlige finanser.  

Om os
DI vision er et åbent og velstående samfund i vækst og balance. Med dette udgangspunkt skal Danmark være verdens mest attraktive land for virksomhederne at arbejde i og ud fra. For når virksomhederne i Danmark vinder, så vinder hele Danmark.

DI's enhed for Økonomisk politik og analyse er storleverandør af de økonomiske analyser, der understøtter arbejdet hen imod DI’s vision. Vi har senest haft ansvaret for udarbejdelsen af DI’s 2030-plan, ”Ambitioner for Danmark”, som danner grundlag for DI’s politiske interessevaretagelse. Planen har været et afgørende element i DI’s arbejde med at sætte behovet for reformer højt på den politiske dagsorden op til folketingsvalget.

I Økonomisk politik og analyse følger vi konjunkturudviklingen i dansk og international økonomi på tætteste hold. Tre gange om året udarbejder vi en prognose for udviklingen i dansk økonomi, og fire gange om året udgiver vi DI’s Konjunkturindikator på baggrund af DI’s Virksomhedspanel. Konjunkturovervågningen supplerer vi med tungere økonomiske analyser inden for eksempelvis eksport, produktivitet, konkurrenceevne, de offentlige finanser og investeringer.

Enheden består af 9 konsulenter, 5 studenter og en chef. Vi sidder i åbent kontormiljø i vores moderne lokaler på Rådhuspladsen, og vi har en meget uformel og venlig omgangstone, hvor dialog, udvikling og samarbejde er i højsædet.

Om dine opgaver
Du vil blive en del af DI’s analyseteam, der har til opgave at udarbejde egne analyser og bistå resten af DI med sparring. Du vil få dine egne ansvarsområder, hvor du er ansvarlig for at følge og beskrive udviklingen og lave analyser, og du vil arbejde tæt sammen med kollegaer i Økonomisk politik og analyse og andre dele af DI. Der er kort fra ide til eksekvering, og alle analyser offentliggøres og søges bragt ind i den offentlige debat. 

Dine konkrete arbejdsopgaver afhænger af din baggrund og erfaring, men vi går efter en person, der kan have hovedansvaret for at videreudvikle DI’s 2030-plan (både koordinering, beregningerne bag og formidlingen heraf) samt lave analyser af de offentlige finanser, råderum og behovet for vækst som forudsætning for velfærd. Vi forventer desuden, at du kan være med til at løfte nogle af afdelingens øvrige opgaver – alt afhængig af din erfaring.

Du vil komme til at indgå i et velfungerende og fagligt dygtigt team med daglig sparring og videndeling. 

Om dig
Du er en fagligt dygtig og engageret økonom med interesse for og erfaring med strukturpolitik, de offentlige finanser og udviklingen i det danske samfund. Du kommer måske fra en anden interesseorganisation eller fra centraladministrationen, men det kan også være, du er nyuddannet med relevant erhvervserfaring.

Du kan lide at fordybe dig, men får også energi af at samarbejde med andre og indgå i et team. Du er robust, selvstændig og kan håndtere at have mange bolde i luften på en gang.

Du er udadvendt, og du kan kommunikere klart og tydeligt både mundtligt og skriftligt og til forskellige målgrupper.

Interesseret?
Har du spørgsmål til jobbet, kan du kontakte økonomisk politisk chef, Morten Granzau Nielsen på 3377 4676.

Send din ansøgning, CV og eksamenspapirer online senest tirsdag, den 5. december 2022.

Del på:

Region:

  • Region Hovedstaden

Jobtype:

Fast

Arbejdstid:

Fuldtid

Arbejdsdage:

Dag

Ansøgningsfrist:

05-12-2022

Hjemmeside:

http://www.di.dk

Kontoradresse:

H.C. Andersens Boulevard 18 1553 København V