DI

Studenterjob i DI - flair for økonomiske analyser

Vil du være en del af et hold, der stræber efter at lave Danmarks bedste og mest nyskabende økonomiske analyser, der flytter samfundet og Dansk Industri – til gavn for vores mange medlemsvirksomheder? Så har vi jobbet til dig. DI's enhed for økonomisk politik og analyse søger en dygtig og engageret studentermedarbejder, som kan bistå os i vores arbejde med økonomiske analyser, 2030-plan og meget mere.

Om os
I DI’s enhed for økonomisk politik og analyse følger vi på tætteste hold konjunkturudviklingen i dansk og international økonomi samt den økonomiske politik. Tre gange om året udarbejder vi en prognose for udviklingen i dansk økonomi, og fire gange om året udgiver vi DI’s Konjunkturindikator på baggrund af DI’s Virksomhedspanel. 

Konjunkturovervågningen supplerer vi med tungere økonomiske analyser inden for eksempelvis eksport, produktivitet, konkurrenceevne, de offentlige finanser og investeringer. F.eks. har vi udarbejdet en omfattende 2030-plan for dansk økonomi, der danner grundlag for DI’s politiske interessevaretagelse. Og vi står bag det analytiske fundament i DI’s undersøgelse af erhvervsvilkårene ude i kommunerne, Lokal Erhvervsvenlighed.

Enheden består af ni konsulenter, fem studentermedarbejdere og en chef. Vi sidder i åbent kontormiljø i vores lokaler på Rådhuspladsen og har en meget uformel omgangstone, hvor dialog, udvikling og samarbejde er i højsædet. 

Om jobbet
Du vil indgå i vores dygtige studentergruppe på i alt fem studentermedarbejdere. Arbejdet giver dig rig mulighed for at få en praktisk vinkel på teorierne fra studiet. Og du vil få en god fornemmelse for dansk og international økonomi. 

Du vil få større opgaver, som primært er dine egne ansvarsområder, men der vil også være en række ad hoc opgaver. Vi giver dig god vejledning og oplæring, men der er også mulighed for at få et stort ansvar for egne opgaver, herunder at skrive analyser og hjælpe med at holde oplæg. Opgaverne spænder fra overvågning af økonomiske nøgletal over databehandling, beregninger og analyse, hvor det er vigtigt at kunne finde de gode historier i tallene. Vores vigtigste arbejdsredskaber er Excel, Aremos, SAS og R. 

Arbejdstiden er som udgangspunkt omkring 15 timer om ugen med god mulighed for fleksibilitet, herunder læsefri til eksamener. 

Om dig
Du studerer økonomi, er fagligt dygtig og har gode analytiske evner, men formår samtidig at formidle resultaterne i en lettilgængelig form. Du har et godt kendskab til it og vil gerne arbejde med Excel og lære Aremos. Måske kan du allerede programmere i SAS eller R – ellers vil du gerne lære det. Det vil være en fordel, hvis du allerede har erfaring med f.eks. programmering eller analyse fra studiet eller fra et andet job. Du har lyst til at bruge din teoretiske viden og praktiske færdigheder til at arbejde med økonomiske analyser, hvor du kommer til at arbejde i krydsfeltet mellem økonomi, politik og medier. Du er ikke bange for at kaste dig ud i nye udfordringer og løfte egne opgaver. Og så har du lyst til at arbejde i en politisk organisation som DI. 

Interesseret?
For yderligere informationer om stillingen kan du kontakte chefanalytiker Andreas Fernstrøm på 7216 0144. Du sender din ansøgning, CV og eksamenskarakterer via ansøgningslinket senest d. 22. september 2021. Vi forventer at afholde samtaler i uge 38 og 39.

Tiltrædelse d. 1. oktober 2021 eller snarest efter.  

Bemærk, at vi ikke modtager ansøgninger med post eller på mail. 

Del på:

Region:

  • Region Hovedstaden

Jobtype:

Fast

Arbejdstid:

Deltid

Arbejdsdage:

Dag

Ansøgningsfrist:

22-09-2021

Hjemmeside:

http://www.di.dk

Kontoradresse: